Bäst hundgodis 2021 – mumsig belöning till din bästa vän

Denna artikel om hundgodis innehåller reklam genom annonslänkar för Vetzoo.se

Hundgodis är en av de viktigaste sakerna att ha hemma som hundägare. Det är mycket värt att få ge lite godsaker till sin hund som belöning, eller bara som ett litet extra treat.

För att kunna träna sin hund bra och med givande resultat så behöver man ett hundgodis som hunden verkligen tycker om. Det är det vi har tagit fasta på här, så nedan följer ett stort test vi gjort där vi testat olika populära hundgodis.

Vi har testat både billigt och dyrt för att se efter vad vi hittar för vinnare i varje prisklass, vi har även tagit med en ”Joker” som hamnar i en klass för sig – allt för att du snabbt ska kunna få en bra överblick över vilket hundgodis som är bäst på marknaden just nu.

Vår vinnare i kategorin ”Billigast” är Adventuros Nuggets. I nästa kategori, ”Medium”, blev det en solklar vinst för My Treat Älgchips. I lyxkategorin blev det Raw for Paw Wild Deer som kom in som etta och Acana Dog Treats Grass-Fed Lamb blev vår vinnande joker.

Adventuros Nuggets

Adventuros Nuggets

Adventuros Nuggets är den produkt som vann i den kategorin för billigast hundgodis. Anledningen till att vi gav vinsten till just detta hundgodis är att man lyckats till 100 % med att kombinera en otroligt billig produkt med kvalitet. Testa själv hemma med din hund – det kommer att bli en succé!

Att man får en så bra produkt för det låga priset gör att detta är en lämplig ”alltid-ha-hemma”-produkt. Hunden får i sig ett bra innehåll av både vitaminer och mineraler och dessutom är det riktigt gott för hunden att smaska på.

My Treat Älgchips

My Treat Älgchips

Vår medium-vinnare, My Treat Älgchips, är den perfekta vinnaren i prisklassen medium då den har allt man kan tänkas önska sig av hundgodis till detta pris. Den är, likt vår vinnare i kategorin ovan, bättre än vad man kan tro när man ser prislappen.

Det är alltid positivt med krispigt och torrt hundgodis, eftersom det gör att det blir så mycket enklare för oss att ta det med oss när vi ska ut och tränas hunden. Ta med dig ett gäng chips ut om du ska vara ute länge och ta med dig endast ett att bryta av i mindre bitar för en kortare runda.

Raw for Paw Wild Deer

Raw for Paw Wild Deer

När det kommer till vår lyxlirare så är det verkligen en produkt som förtjänar att omnämnas! Raw for Paw Wild Deer är en alldeles fantastisk produkt som på alla sätt funkar perfekt till dagens moderna hundägare.

Detta är en produkt med svenskt kött från djur från svenska skogar och dessutom är det kalorisnålt. Kanske att prislappen är en aning hög jämfört med annat hundgodis, men det är det värt! Detta träningsgodis kommer verkligen att hjälpa dig med träningen av din hund och dessutom är det perfekt att ha det helt löst i fickan.

Acana Dog Treats Grass-Fed Lamb

Acana Dog Treats Grass-Fed Lamb

Vår joker, Acana Dog Treats Grass-Fed Lamb, har ett innehåll som heter duga! Det låter nästan som hämtat från en meny på vilken restaurang som helst, så denna produkt var vi tvungna att ta med! Detta är ett hundgodis som kommer att bli en storfavorit hemma, det kan vi garantera!

Köttet kommer från Nya Zeeland och trots en något saftig prislapp så är det värt varenda krona. Våra hundar förtjänar lika ren och fräsch mat som vi i den grad det är möjligt. Detta möjliggörs av produkterna från Acana.

Vad gör våra tester av hundgodis pålitliga?

Det är väldigt viktigt att hunden får i sig rätt kost och detta är anledningen till att vi har valt att ta med så många bra och nyttiga alternativ i vår topplista.

Vem behöver hundgodis?

Även om du bara vill ha en kamrat i lugn och ro i din hund så krävs det att du tränar den. Även de mest grundläggande sakerna kräver träning så att hunden förstår ”rätt” från ”fel. Det är där hundgodis kommer in i bilden, även om du inte ska ge dig ut på för stora äventyr.

Hur utförde vi testerna av hundgodiset?

Våra testvinnare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Vinnande hundgodis i varje kategori

Nedan hittar du utförlig recension av varje hundgodis som blev vinnare inom varje kategori – allt från billigast och bäst hundgodis till bäst i test premium hundgodis i vår lyxkategori.

Billigast hundgodis – Adventuros Nuggets

Adventuros Nuggets

Dessa små godbitar i form av nuggets är tillverkade av Purina Pro Plan. Som många av er vet så är detta ett varumärke att lita på då de har många bra produkter för husdjur. Dessutom är det ju billigt så det förslår! För 90 gram av Adventuros Nuggets betalar man endast 15 kronor, så man kan passa på att köpa fler än en samtidigt utan att det lämnar hål i plånboken.

Adventuros Nuggets är perfekt att använda som belöning och de är lätta att ta med sig ut – allt för att det ska vara så trevligt som möjligt för dig och din hund på promenaden. Tänk dock på att detta är godis, så att du inte ger din hund för mycket av det!

Dessa nuggets är, i jämförelse med annat hundgodis som kostar betydligt mer, både läckra och billiga. Att de innehåller både mineraler och vitaminer så som exempelvis magnesium, zink, vitamin A och natrium gör att detta är ett riktigt bra hundgodis.

Medium – My Treat Älgchips

My Treat Älgchips

I mellanklassen blir vinnaren My Treats Älgchips som kostar cirka 70 kronor för 100 gram. Detta är hundgodis när det är som bäst – helt utan tillsatser och snälla mot magen. De är tillverkade av lufttorkat svenskt kött som slaktats i svenska slakterier, så man vet vad köttet har för ursprung när man köper denna produkt. Att välja produkter från My Treats är att välja klimatsmart och närproducerat – helt i linje med dagens levnadsstil.

Man kan enkelt bryta chipsen i mindre bitar, om man vill det. Det är ett bra sätt om man ska använda chipsen som träningsgodis, till exempel. Det är cirka 15 chips i en förpackning, så om man bryter dem i mindre bitar så räcker de länge. Man kan ta med sig endast ett chips ut på promenad för att sedan bryta det i mindre bitar under träningen och promenaden – perfekt!

Älgchipsen från My treat är såklart torra, vilket gör att det är enkelt att ta dem med sig när man ska ut på äventyr tillsammans med sin hund.

Lyx – Raw for Paw Wild Deer

Raw for Paw Wild Deer

Här har vi ett riktigt spännande hundgodis som inte bara är gott och lyxigt för din hund – det är även ekologiskt och innehåller få kalorier. Det kan knappast bli bättre! Detta träningsgodis kostar runt 100 kronor för 38 gram frystorkat kött (runt 125 gram färskt kött).

Använd detta hundgodis för att träna din hund – med Raw for Paw kan du belöna hunden utan att ge den hundgodis som är onyttigt. En riktig win-win, med andra ord! Det finns även i andra smaker, så som vildsvin och älg. Varför inte testa lite olika för att se vilken som blir din hunds favorit?

Alla produkter från Raw for Paw innehåller kött från djur som traskat runt i våra svenska skogar, vilket knappast tillhör vanligheterna när det kommer till hundgodis. Att det är torrt och kalorisnålt gör att det är lätt att ta det med sig i fickan och att man kan belöna sin hund lite extra! Inte konstigt att vi har valt att ta med Raw for Paw i kategorin ”lyx”, eller vad säger ni?

Joker – Acana Dog Treats Grass-Fed Lamb

Acana Dog Treats Grass-Fed Lamb

För er som vill lyxa till det för era hundar så är Acana Dog Treats Grass-Fed Lamb en riktig vinnare bland många andra spännande produkter! Det är inte hundgodis i det billigaste laget, då man betalar runt 70 kronor för 35 gram, men det är fantastisk kvalitet på dessa små treats, det kan vi intyga.

Det frystorkade köttet i detta godis kommer från gräsuppfödda lamm som vandrat omkring på Nya Zeeland och förutom ett högt köttinnehåll så hittar vi även lavendel (antiseptiskt som skydd mot bakterier med mera) och färska äpplen av sorten Red Delicious i detta godis. Det är både näringsrikt och välsmakande, så vill du att din hund ska få lyxa lite så är detta ett bra val!

Detta hundgodis från Acana finns även i andra smaker, så om din hund inte vill ha just lamm så finns även griskött eller anka. Vilken sort du än väljer så finns alltid antiseptisk lavendel och någon form av frukt/grönsak med i innehållet. Ska det vara lyx så ska det lyxas rejält!

Utmanare bland hundgodis

Det är bara 4 produkter bland hundgodis som kan vara med som vinnare i våra olika kategorier men det finns ändå flera hundgodisar som är väl värda att nämnas. Om något av våra vinnande hundgodis inte faller i smaken rekommenderar vi även nedan utmanare.

Vitakraft Leversnittar

Vitakraft Leversnittar

Vitakraft Leversnittar är en storsäljare och en populär produkt bland svenska hundägare. Det är inte så konstigt då det är hundgodis som inte bara är utan färg- och konserveringsämnen, utan det är även så att det är en produkt som inte innehåller smakämnen eller någonting annat som är konstgjort.

Priset hamnar på behagliga 39 kronor för 1 kilo, så detta är ett väldigt prisvärt hundgodis! Dessa leversnittar är dessutom helt torra så att det ska bli enkelt för dig att ta med dig hunden ut med godiset i fickan helt utan kladd. En toppenbra produkt, helt enkelt!

Fresco Chicken Fillets

Fresco Chicken Fillets

Fresco Chicken Fillets är en av de mer lyxiga utmanarna vi ska presentera för er idag. Detta hundgodis består av 100 % kycklingkött helt utan spannmål, gluten, soja, färg- och smakämnen. Produkten kommer från Tyskland och priset landar på cirka 65 kronor för 100 gram.

Filéerna är cirka 11×4 cm och de fungerar lika bra som snacks, belöning eller som en lyxig liten smakförhöjare. En sak är säker och det är att det blir ett riktigt treat för din hund samtidigt som du med gott samvete kan ge din hund av detta godis då det har ett så bra innehåll!

Bengtssons Delikatesser Oxhjärta

Bengtssons Delikatesser Oxhjärta

Om du vill ge din hund något riktigt gott och fint så ska du satsa på denna utmanare! Här är det kött från gårdar i Småland och på Öland som torkas och det är ofta så att tiden mellan gård och butik endast är på några veckor. Det är svårt att slå en sådan fart på produktionsprocessen när det kommer till hundgodis.

Priset ligger på cirka 60 kronor för 110 gram och det är 100 % kött man får i påsen. Om du hellre vill ge din hund någon annan form av kött så erbjuder Bengtssons Delikatesser även kycklingkött, nötlunga med mera.

Prima Dog Meaty Treats Tonfiskbitar

Prima Dog Meaty Treats Tonfiskbitar

Denna utmanare är den enda med fisk som vi har tagit med och detta är ett riktigt bra val om det är fisk man är ute efter som hundgodis. Denna produkt innehåller tonfisk och torsk och det är uppdelat i mycket praktiska små bitar för att det ska bli lätt för din hund att äta.

Detta är hundgodis som passar hundar med känslig mage och det är fritt från vete, socker och tillsatt fett. Vill du att din hund ska få ett hundgodis som är lättsmält och snålt på fett så är detta ett toppenbra val!

Frågor & Svar

Innan du tar dig till närmaste djuraffär eller webbutik för att köpa hundgodis rekommenderar vi att du också läger igenom svaren på våra vanliga frågor när det gäller godis till din hund.

Kan jag skippa kött till min hund?

Nej, du ska ge din hund kött. Vare sig det är hundmat eller hundgodis det handlar om så behöver ju hunden mat. Det går dock bra att ge den godis och/eller mat utan kött ibland, men låt det inte bli för mycket.

Kan hunden gå upp i vikt av hundgodis?

Din hund kan gå upp i vikt av att äta hundgodis om du ger den för mycket av det goda. Tänk lite som du gör med hur du själv äter och ge godis vid särskilda tillfällen.

Är dyrt hundgodis bättre?

Nej, det visar vårt test ovan. Det finns massor av bra hundgodis till väldigt bra pris.

Kan jag lita på innehållsförteckningen till hundgodiset?

Ja, så länge du köper hundgodis från pålitliga djuraffärer så kan du lita på att det är ordning och reda som gäller.

Källor